Plats Butik:
1. Halloweendräkter Parykungen
Partykungen »
Mer info om halloweendräkter, kostymer och kläder
2. Halloweendräkter partyhallen
Partyhallen »
Mer info om halloweendräkter, kostymer och kläder
3. Halloweendräkter Roligaprylar
Roliga Prylar »
Mer info om halloweendräkter, kostymer och kläder Roliga Prylar
4. Halloweendräkter Zingland
Zingland »
Mer info om halloweendräkter, kostymer och kläder Zingland

Varför firar man halloween

Varför firar man halloween?? Halloween tror många har sitt ursprung från USA och kanske är det USA som står för den riktigt stora hajpen men halloween härstammar från början från Irland och Skottland. För där började det som en keltisk festival där man tog avsked från sommaren. Man firar övergången från sommar till höst och kallade den för Samuin / Samhain. Vilket också betyder sommarens avslut.

HALLOWEEN I USA

Halloween togs sedan till USA av irlandska emigranter någon gång runt 1840. Och sedan dess har halloween i USA blandats upp med massor av olika kulturer och gjort det till det firandet vi känner till idag.

HUR LÄNGE HAR MAN FIRAT HALLOWEEN?

Halloween kom alltså till USA runt 1840 men just namnet halloween för firandet dök upp redan på mitten av 1500-talet. Och det var då halloween blev sammankopplad med helgonfirande.

VARFÖR HETER DET HALLOWEEN?

Namnet Halloween kommer från engelskans All-Hallows-Even. Och halloween är bara en förkortning av det egentligen och står alltså för att det är kvällen före Allhelgonadagen. Det vill säga kvällen före All-Hallows-Day.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *